אלבום תמונות
Get Microsoft Silverlight
דלג על קישורי ניווט
Expand אמות מידה
Expand חינוך
Expand ילדים, נוער, חוגים וספורט
Expand תרבות
Expand גביה
Expand הנדסה ותשתיות
Expand ביטחון וחירום
Expand שירותים חברתיים
Expand שירותי דת
Expand היסטוריה
Expand גיל הזהב
Expand קאנטרי קלאב
Expand תנועות נוער
Expand עמותות וארגונים

סיור החנוכיות המסורתי נערך השנה בירושלים במתכונת מרתקת ובלתי שגרתית

סיור חנוכיות

כבר בנסיעה לירושלים התחממה האווירה בזכות חידון חנוכה נושא פרסים שערכו חברי ועדת התרבות תומר יפת ואלה מסלר. חידון בו הפגינו המשתתפים בקיאות רבה. תוך מעבר בסמטאות הציוריות  וצפייה בחנוכיות השמן המסורתיות ברובע היהודי, סיפרה המדריכה שרית על מנהגי החג בירושלים ובגלויות, על הגלגולים שעבר החג לאורך הדורות, על החגיגות המקוריות של נס המעטים מול רבים ועל ההוספה המאוחרת של נס פח השמן. המשך הסיור כלל ביקור ותפילה בכותל המערבי , צפייה בדגם מנורת הזהב של בית-המקדש, ביקור  במוזיאון "הבית שרוף" - ביתה של משפחת כוהנים ששירתה בבית-המקדש השני ערב חורבנו ע"י הרומאים - ותצפית מחומת ירושלים.

שיאו של הסיור היה בביקור בבית-הכנסת העתיק - "החורבה". בית הכנסת "החורבה" נבנה לראשונה בתחילת המאה ה-18 על ידי קבוצת העולים עם רבי יהודה החסיד. בית הכנסת נחרב בידי מוסלמים בשל אי תשלום חובות, נבנה בשנית באמצע המאה ה-19 על ידי קבוצה מתלמידי הגר"א, נחרב בשנית בידי הלגיון הערבי לאחר כיבוש העיר העתיקה ב-1948, נבנה בשלישית בתחילת המאה ה-21, ונחנך ב-2010.

מקובל לחשוב כי את שמו קיבל  בית הכנסת בתקופת חורבנו הארוכה בין בנייתו הראשונה והשנייה  ואולם  דעה נוספת כורכת את בית הכנסת עם האגדה המופיעה במסכת ברכות אודות רבי יוסי שנכנס להתפלל בחורבה בירושלים ושמע  בת קול המבשרת על בניין ירושלים.  עפ"י המסורת על חורבות אותה חורבה נבנה בית הכנסת "החורבה".

בבית הכנסת נפתח הסיור בתצפית על ארון הקודש המוזהב וציורי הקיר המרהיבים ביופיים. ההמשך כלל הסברים מרתקים וסיור בכל אגפי בית הכנסת, מן המסד – בו התגלו בחפירות ארכיאולוגיות שרידי מקוואות  ועד הטפחות –  כיפת גג עגולה בגובה 24 מטר עם מרפסת הצופה על כל ירושלים.

חזרנו לפרדסיה בשעת לילה מאוחרת, תודה לגדעון אחרק ותמר שמש מאגף החינוך ולחברי ועדת התרבות שהפיקו את הסיור. 

האתר הוקם ע"י החברה לאוטומציה © כל הזכויות שמורות.