לאחר הליך שיתוף ייחודי - שם בית הספר החדש: "רימון"

לאחר הליך שיתוף ציבור ייחודי  החליטה השבוע מליאת המועצה כי שם בית הספר היסודי החדש שמוקם בישוב  יהיה:  "רימון".

כאמור, ההחלטה התקבלה לאחר הליך שיתוף ציבור אותו יזם והוביל ראש המועצה טל גורקי  במסגרתו פנתה  המועצה לתושבים באמצעות   פוסט  בדף הפייסבוק ובקשה כי יציעו שמות לבית הספר החדש. תושבים רבים הגיבו והציעו שמות לבית הספר ולאחר הליך בחינה מעמיק הוחלט על בחירת השם  "רימון", המתכתב עם ערכי הישוב הירוק הכפרי והמוביל בשרון.

במקביל ממשיכה המועצה, ביחד עם המנהלת שנבחרה טלי מרמור,  בהכנות אינטנסיביות לפתיחת שלב א' של בית הספר ב- 1 לספטמבר ברמה הפדגוגית והמבנית. בית הספר מוקם במבט אל העתיד תוך הטמעת אלמנטים המייצגים את הקהילה הכפרית הייחודית לפרדסיה. המבנה מתוכנן בסגנון כפרי בן קומה אחת ויכיל 21 כיתות מגן  חובה עד כיתה ו.' בבית הספר תהיה חצר מרכזית ונבנים בו: אולם התעמלות, חדרים ללימוד דיפרנציאלי ומרחבי למידה. בית הספר ממוקם בשכונה החדשה בפרדסיה, בסמוך  לפארק החדש המרכזי  שהוקם בישוב. עלות הקמת בית הספר הינה כ- 23 מיליון ₪ .

מלבד זאת אישרה המועצה  גם  שיפוצי קיץ נרחבים במוסדות החינוך בסך של כ-700 אלף שח, קרוב למחצית מהם להצטיידות במחשבים ועזרים טכנולוגיים  אשר ישמשו את צוותי ההוראה והתלמידים בכיתות. מהלך זה הינו כלי למימוש דרכי ההוראה החדשניות שישולבו ויוטמעו במערכת החינוך בפרדסיה בשנים הקרובות, בסיועה של חברת מתודיקה אשר נבחרה ללוות את התהליך.

ראש המועצה טל גורקי: "ההשתתפות הפעילה של התושבים בהליך שיתוף הציבור מעידה כי תושבי פרדסיה הם פעילים ומעורים ואני מברך על כך. פרדסיה שלנו בתנופה בתחומים רבים ובכלל זה בתחום החינוך - שהוא ראשון במעלה. אנו מקדמים את החינוך  לעידן החדש בו אנו חיים תוך שמירה על הערכים וההישגים הגבוהים של תלמידי פרדסיה".

רימו 2ן