268 משפחות זכו ב"מחיר למשתכן" בפרדסיה

90% מהזוכים עד כה בהגרלת מחיר למשתכן בפרדסיה בחרו לאחרונה את הדירה בה יגורו וחתמו על חוזים. מדובר בנתון גבוה מאד- כאשר הממוצע ביתר הישובים בישראל עומד על עד 80 אחוז. בשכונה הצפונית בפרדסיה המוקמת בימים אלה צפויות לקום  950 יחידות דיור, כאשר בשלב הראשון ייבנו 324 יחידות דיור אשר כולן כבר שווקו ע"י רשות מקרקעי ישראל. 268 דירות בשכונה משווקות במסגרת פרויקט "מחיר למשתכן". הדירות כבר הוגרלו ותשובה נמסרה לזוכים. כאמור מדובר בנתון גבוה, המעיד הן על הביקוש לישוב והן על האופן המיטבי בו מנהלת מועצת פרדסיה את הליך מחיר למשתכן. אוסנת אלרואי –סגנית יו"ר מטה הדיור במשרד האוצר ציינה: "הפרויקט בפרדסיה נמצא כבר אחרי ההגרלה השלישית. אנו רואים בפרדסיה ביקוש מאד גבוה, דבר המעיד כי מדובר בישוב מאד אטרקטיבי ואיכותי , ישוב עם רשות מקומית מסודרת מאד, וכמובן מעיד על אמונה בהצלחת הפרויקט".

כ-75 מבין הזוכים ב"מחיר למשתכן" הינם בני פרדסיה. מדובר ברשות המקומית הראשונה באזור, בה קיבלו בני המקום זכאות במסגרת "מחיר למשתכן". דבר זה הושג הודות לקידום התהליך על ידי ראש המועצה טל גורקי. יעל גרוסמן בת המקום שזכתה סיפרה ,"כמי שגרה ביישוב מעל 20 שנה היה לי חשוב להירשם להגרלת מחיר למשתכן רק בפרדסיה.השילוב של יישוב קטן וירוק, יחד עם האפשרות לחיות חיי קהילה והמחיר האטרקטיבי של הדירות, היוו מבחינתי את הטריגר לכך. על אף העובדה שגם אצלנו בפרויקט יש בעיות כאלה ואחרות אל מול הקבלן, כפי שקורה גם בשאר הפרויקטים של מחיר למשתכן, ייאמר לזכות המועצה והעומד בראש טל גורקי וכן לדורון אוזן יו"ר שרונים שהם עושים כל שביכולתם על מנת לעזור. חשוב לי גם לברך  את הזוכים שאינם בני פרדסיה: אני בטוחה שמהר מאד הם ירגישו בני בית וישמחו כפליים על שבחרו בפרדסיה למקום בו קבעו את ביתם".

מועצת פרדסיה החלה כבר לפני כשנה לפעול במרץ להקמת התשתיות בשכונה – מים, ביוב, ניקוז, חשמל, מדרכות, כבישים – כל אלה נמצאים בשלב מתקדם. בניית הבתים בשכונה החדשה צפויות להתחיל  בספטמבר 2017 , כך שהאכלוס יבוצע עד לסוף שנת 2019. בשכונה החדשה סוגים שונים של בתים: צמודי קרקע, דירות גן וגג ומבנים בקצה השכונה עד ארבע קומות.  עבודות הפיתוח  כוללת גם הקמת פארק בשטח של 23 דונם, הכולל מגרשי ספורט, מתקני פנאי וספורט, מדשאות, גני שעשועים ובמה מרכזית.       בנוסף יוקמו בשכונה  בית ספר יסודי, בית ספר  על יסודי שש שנתי, גני ילדים, מעונות יום, בית כנסת, מרכז תרבות יישובי ודיור מוגן וכן מרכז מסחרי על שטח של כ-9,000 מ"ר ומרכז תעסוקה לא מזהמת על שטח  של כ-26,000 מ"ר. מרכזי המסחר והתעסוקה יספקו מקומות תעסוקה לתושבים והכנסות נוספות לרשות. ראש המועצה טל גורקי: "זיהינו חלון הזדמנויות  חד פעמי שבו ראינו אפשרות לקלוט אוכלוסייה חדשה, בהם זוגות צעירים, ובכלל זה כמובן גם בני המקום, יחד עם היכולת ליצור משאבים כלכלים כגון: אזורי תעסוקה ומסחר, ובנוסף, לפתח את הישוב בדמות הפארק החדש, מוסדות חינוך, פנאי ועוד. השקענו משאבים עצומים, ראשית, על מנת להיכנס לפרויקט ושנית בכדי לממש אותו. עשינו זאת מאחר וידענו שמדובר בחלון הזדמנויות שייתכן וייסגר בעתיד הקרוב. יש ביקוש רב למגורים בפרדסיה מאחר ומדובר בישוב ירוק, מוביל, עם מערכת חינוך מעולה, ומעל להכל מרקם חברתי ואנושי ייחודי, שערכי הקהילתיות וההתנדבות הם חלק מהד.נ.א שלו. אנו נקלוט  את התושבים החדשים בשמחה ואני סמוך ובטוח שבתוך פרק זמן קצר  הם ישתלבו ביישוב ובכלל זה במרקם החברתי הייחודי שלנו. לצערי, בגלל הכללים שקבעה המדינה לא יכולנו להיענות לכל הביקוש העצום של בני המקום שרצו לחזור הביתה. יחד עם זאת אנחנו מרחיבים את מגוון האפשרויות לרכישת בתים ביישוב ואני מקווה שמי שלא זכה עכשיו יוכל בעתיד למצוא הזדמנות שתענה על צרכיו ולחזור לפרדסיה ".