אות יקיר פרדסיה לשנת 2018 הוענק ליעקב ליבנה

יעקב ליבנה  הוא יקיר פרדסיה לשנת 2018.  אות יקיר פרדסיה מוענק מידי שנה לתושב הישוב ומהווה ביטוי להערכת תושבי פרדסיה לאדם אשר תורם מזמנו וממרצו, משקיע ומשפיע בעשייתו על התפתחות היישוב ועל חיי הקהילה. הזוכה בתואר יקיר פרדסיה נבחר על ידי ועדה מיוחדת שהוקמה לצורך כך  בראשות סגנית ראש המועצה,  גילת ברכר.  התואר הוענק ליעקב ליבנה במסגרת חגיגות יום העצמאות בפרדסיה על ידי ראש המועצה טל גורקי וגילת ברכר. בנימוקי  הועדה  נכתב כי : "יעקב ליבנה מתנדב שנים רבות בתחומים רבים ומגוונים, ובשנים האחרונות יזם והקים מפעל חשוב, "פרדסיה נגלית לעין", לתיעוד ושימור המורשת של פרדסיה. ליבנה משקיע ממרצו ללא לאות וסוחף אחריו מתנדבים נוספים לתיעוד משפחות מהיישוב ואיסוף תמונות ומסמכים אשר יוצרים את ההיסטוריה. יעקב הינו איש חינוך ותיק ומוערך אשר במשך שנים רבות נטל חלק בפעילויות התרבות של פרדסיה כמרצה לתנ"ך, להיסטוריה וליהדות, וכמו כן, נטל חלק משמעותי בטקסים יישוביים רבים".  ליבנה הנרגש ציין לאחר קבלת האות:"נתינה אינה פונקציה של מענק או פרס, נתינה היא ערך. כך חייתי וכך חינכתי את ילדיי  ואת עצמי וזה מה שאני מנסה להוריש לקהילות שבהם אני חבר.  זהו ערך שאני מתעשר בו. אני מאמין בנתינה כי אם כל אחד ייתן דבר אחד קטן הוא למעשה עשה המון". ראש המועצה טל גורקי ציין לאחר הענקת האות: "פרדסיה שלנו הוא יישוב מדהים, עם קהילה חמה וערכית ראשית כל בזכות  התושבים הנפלאים אשר מתנדבים בקהילה. יעקב ליבנה הוא אדם יקר ערכי ומסור, וראוי לכל הערכה ושבח".

צילום: משה כרם

להלן מכתבו של יעקב ליבנה

ערב יום העצמאות ה70 למדינה  18.4.2018

ערב טוב,

במה זו מוכרת לי היטב, אך המעמד המרגש הערב , מחייב ומשמעותי עבורי במיוחד..

פרדסיה היא ביתי, כאן בחרתי  עם אשתי לגדל ילדים, ולבנות איתם קהילה מעורבת ורגישה.

במהותי, הייתי ונשארתי מחנך. הנחלת מורשת אבותי , אהבת הארץ ובניית קהילה בריאה ותומכת-כל אלה  כאש בעצמותי. הם שמנווטים את יום-יומי.

הוטבעה בדמי האימרה ( פרפ' שבייד) "יותר מכל נדרש אדם להכיר בהשתייכותו לעמו, לבחור בה ולתת לבחירתו ביטוי מחודש בהתנהגותו".

חונכתי ש"לעולם יתפלל אדם בבית שיש בו חלונות" (ברכות לא) שמוטב להרכיב עוד זוג משקפיים כדי להיטיב ולראות נכוחה את המציאות  בחוץ, ולעולם לא לעצום עיניים. אני חש צורך פנימי לחלוק מאהבותי ומדאגותי לסביבתי הקרובה, בשקט, בצל אך בחיים של מעורבות , של תעוזה ושל משמעות.

שלשה שמות , אומר המדרש,( תנחומא, ויקהל)  נקראו לו לאדם:

אחד- מה שקוראים לו אביו ואימו . אכן - אני נקרא ע"ש סבי  שנכחד ע"י הצורר הנאצי ולבטח, היה מאד שמח לדעת ,שיש לו  המשכיות במדינה  חופשית החוגגת 70 לעצמאותה.

אחד-(שם נוסף) מה שקוראין לו בני אדם . וככזה הוענקו לי שמות  וכינויים רבים : יענקל'ה, המורה, המפקד.

ואחד- מה שקונה הוא לעצמו, ועל זה אני עמל , ובזאת אני נזהר, מדי יום ביומו.

ראו, המכשיר הזה (הסמארטפון ) יודע עלינו הכל. בשביל רבים הפך מזמן לאיבר מגופם ממש, אבל, הוא לא יודע להיות בן- אדם.

בעולמנו, השפעה נמדדת בציוצים ובלייקים, והצלחה מיוחסת רק למדדים שאפשר להעריך ולכמת.

אני מאמין בחברות (ללא תנאי ומליצה) בשכנות טובה ,בהתחשבות באחר, בסובלנות.

אני בטוח  שהאיכות חשובה מהכמות והקריטריונים להערכת איכות הם עומק ומשמעות.

קהל נכבד, ברגעים מרגשים אלה שבין "עת ספוד" ל"עת רקוד" אני מבקש להודות לכל חברותי וחברי בישובנו הנפלא והמיוחד, למי שמצא לנכון להמליץ על  "מעללי" ולועדת העיטור ,שמצאה אותי ראוי , מבין רבים ואיכותיים נוספים, להימנות על יקירי הישוב.

אמשיך לתרום  תמיד ,במעגלי השייכות השונים בישוב ,ולזמר ביום חגנו:

"הללויה בגלל דברים כאלה, הללויה, אני עדיין שר.

הללויה יום יום ואיזה פלא, הללויה לחג שלא נגמר"

לתפארת פרדסיה,

חג עצמאות שמח!